Aan de totstandkoming van deze digitale encyclopedie wordt nog gewerkt.

Sol Hekwerken

Uit De historische en eigentijdse encyclopedie van Eindhoven
Ga naar: navigatie, zoeken

Sol Stijlvol Hekwerk

Charles Sol (geboren 15-11-1935) richtte per 1 december 1959 zijn bedrijf, een metaalbewerkingsbedrijf, op in een bedrijf aan de Boschdijk 482 in Eindhoven. In latere jaren was het bedrijf gevestigd aan het Pastoor van Arsplein 14D en de Hurksestraat 18a en 20.
De onderneming richt zich vooral op de fabricage van metaalproducten. Lange tijd waren dat onder meer open haarden. Sinds de jaren ’80 richt het bedrijf zich ook op metalen hekwerken. Die worden op verzoek geleverd inclusief bijbehorende elektrisch aangedreven poorten, het metselwerk en hang- en sluitwerk. Heras hekwerk is een partner van het Sol-bedrijf.
Een hek, dat vele Eindhovenaren kennen, zeker de PSV-supporters, is te bewonderen bij de ingang van het PSV-stadion aan de Vonderweg. Daarop de supportersleuze:"Eendracht maakt macht". Het bedrijf richt zich niet op de regio Eindhoven, maar heeft opdrachten tot ver buiten de grenzen uitgevoerd.
In 1996 trad oprichter Charles Sol terug en werd het bedrijf gerund door Toon en zijn broer Jacques Sol. Toon trok zich vervolgens in 2006 terug. In 2009 had het bedrijf circa 15 medewerkers.
Een van de spraakmakende projecten van het bedrijf betrof de deelname aan het monumet voor de nabestaanden van de MH17-ramp in Vijfhuizen. De hekwerken rond het terrein, waarop dit monument is geplaatst, zijn door dit Eindhovens bedrijf geleverd.

Bron:
50 jaar Sol in vogelvlucht, Eindhoven 2009
[[categorie:(Sier)smeedkunst