Aan de totstandkoming van deze digitale encyclopedie wordt nog gewerkt.

Duivensportverenigingen Strijp tot 1920: verschil tussen versies

Uit De historische en eigentijdse encyclopedie van Eindhoven
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met '<big>'''Duivensportverenigingen Strijp'''</big><br /> '''1913: De P.S.V.-postduivenvereniging''' werd in november opgericht. Daarbij sloten zich direct 13 duivenho...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 11: Regel 11:
J. Spoorenberg<br />
J. Spoorenberg<br />
in: ’t Gruun Buukske 1988, 19, 31
in: ’t Gruun Buukske 1988, 19, 31
[[categorie:Mensen]]
[[categorie: Mensen]]
[[categorie: Verenigingen, sport]]
[[categorie: Verenigingen, sport]]
[[categorie:Duivensportverenigingen]]
[[categorie: Verenigingen]]

Huidige versie van 12 jun 2016 om 20:15

Duivensportverenigingen Strijp

1913: De P.S.V.-postduivenvereniging werd in november opgericht. Daarbij sloten zich direct 13 duivenhouders aan. Het eerste bestuur van deze Philipsvereniging bestond uit de oude rotten F. Verspaget en J. den Turk uit Woensel en F. van Keulen uit Gestel. In januari 1914 hield de vereniging haar eerste tentoonstelling in het café van Feijen op de Markt in Eindhoven.

1915: De Draadloze Telegraaf opgericht.

Over de bronnen
De gegevens voor dit artikel over de vrijetijdsbesteding zijn voor een groot deel afkomstig uit de Eindhovense kranten, die door mevrouw P.C. de Haas-van den Boer werden geficheerd. Daarnaast kreeg ik medewerking van de heer A. van Gils uit Breda, die met een aanstekelijk enthousiasme over de geschiedenis van zijn hobby kan vertellen. De heer J. de Zeeuw van het Neerlands Postduiven-Orgaan gaf me inzage in oude jaargangen van het tijdschrift dat hij uitgeeft en in nog oudere jaargangen van De Postduif en was zo vriendelijk mijn tekst te becommentariëren; het bladerwerk viel niet steeds mee, maar de medewerkers van de heer De Zeeuw hielden met veel koppen koffie en thee mijn krachten op peil. Tenslotte gaat mijn dank uit naar de heer M. van de Ven, zonder wie het volgende artikel nooit zou zijn geschreven.
Het oorspronkelijke artikel van onderstaande auteur bevat meer informatie maar is omwille de leesbaarheid door de redactie van de Eindhoven-encyclopedie bewerkt.

J. Spoorenberg
in: ’t Gruun Buukske 1988, 19, 31